Knjižnica 3D modelov

Na spletu je število knjižnic 3D modelov od katerih je večina brezplačna. Modele lahko enostavno prenesemo, jih prilagodimo, spremenimo in tiskamo. Modele se uporablja še za druge namene, kot so oblikovanje, 3D CAD in izris, render in podobno. Skupnost je široka, kjer lahko svoje modele tudi delite brezplačno ali pa jih prodajate. Spodaj je omenjenih nekaj najboljših knjižnic. Pri vsakem modelu si preverite nastavitve, katere je kreator uporabil za tisk, jih uporabite ali prilagodite svojemu tiskalniku. Vsekakor je potrebno model obdelati in preveriti v Slicerju ali programski opremi za tiskalnik.

1. Thingiverse

Obširna knjižnica večinoma brezplačnih modelov. Pri vsakem modelu si preverite nastavitve, katere je kreator uporabil za tisk, jih uporabite ali prilagodite svojemu tiskalniku.

Thingiverse
Thingiverse
Thingiversehttps://www.thingiverse.com/

2. CULTS

Cults je digitalna tržnica za 3D tiskanje in oblikovanje. Uporabite našo knjižnico 3D modelov, da odkrijete vse, kar lahko naredite s 3D tiskalnikom (FDM, SLA, DLP, SLS) ter s CNC obdelavo in laserskim rezanjem. Ne veste, kako narediti 3D datoteko, vendar želite 3D natisniti predmete? Potem je Cults za vas! Prebrskajte po različnih kategorijah in prenesite najboljše modele 3D tiskalnikov brezplačno, v odprtokodnem ali plačljivem načinu. Formati, ki jih lahko prenesete, so v formatu STL, OBJ, 3MF, CAD, STEP, SCAD ali DXF, DWG, SVG, vsi so zajamčeno za 3D tiskanje ali združljivi s CNC.

3. My Mini Factory

Ekipa MyMiniFactory je predana temu, da služi vam, ustvarjalni skupnosti. Od leta 2013 so korak za korakom predani ponudbi edinstvenih in inovativnih izdelkov, ki digitalnim ustvarjalcem omogočajo skupno rabo izvirne vsebine.

Od tehnične ekipe in produktne ekipe do odnosov z ustvarjalci, trženja, grafike in uspeha s strankami, vsi smo tukaj, da opolnomočimo, poslušamo in negujemo vas in ekosistem MetaReverse.

MyMiniFactory
My Mini Factory

4. Printables

Bogata knjižnica brezplačnih modelov skupnosti Prusa od Josef Pruse.

5. Turbosquid

Modele TurboSquid uporabljajo razvijalci iger, tiskovne agencije, arhitekti, studii za vizualne učinke, oglaševalci in ustvarjalni strokovnjaki po vsem svetu. Ne glede na to, ali ste 3D umetnik ali ne, ste modele TurboSquid verjetno videli na stotine krat in tega niste vedeli – kar je za nas v redu!

Knjižnica vsebuje veliko kakovostnih in plačljivih modelov, najti pa je možno tudi brezplačne.
Turbosquid
Turbosquidhttps://www.turbosquid.com/

6. Crealty cloud

Knjižnica modelov skupnosti Crealty

Creality cloud
Creality cloud

7. CGTrader

Plačljiva knjižnica z nekaj brezplačnimi modeli.

8. Clara

Clara library
Clara

9. Thangs

Knjižnica s širokim naborom modelov.

Thangs
Thangs

10. STL finder

STL finder
STL finder

11. Pinshape

Pinshape
Pinshape

12. Grab Cad

Obširna knjižnica modelov. Modele je potrebno v veliko primerih pripraviti za tisk.

Grab Cad
Grab Cad

13. Free3D

Free3D
Free3D

14. Fab365

Fab365
Fab365

15. Traceparts

knjižnica vsebuje širok nabor delov za industrijo.

Traceparts
Traceparts

LEAVE A COMMENT


hr