Top10Slicers

Programska oprema za razrez modelov ali Slicerji

slicer software

Top 10 najboljših programov za rezanje za vse ravni

Published on May 20, 2019 by Carlota V. Vir: 3Dnatives

Kaj je programska oprema za rezanje?

Rezalnik, imenovan tudi programska oprema za rezanje, deluje kot posrednik med 3D modelom in 3D tiskalnikom. Ko modelirate predmet, ki ga želite 3D natisniti, ga boste imeli v datoteki STL. Rezalnik pretvori model v vrsto tankih plasti in ustvari datoteko s kodo G, ki vsebuje navodila, prilagojena določeni vrsti tiskalnika. Z drugimi besedami, predmet razdeli na kup ravnih plasti in te plasti opiše kot linearna gibanja ekstruderja 3D tiskalnika, fiksacijskega laserja ali enakovrednega.

Seznam: 10 najboljših od začetne do profesionalne ravni

1. Cura

Razvil ga je velikan 3D tiskalnikov Ultimaker, uporablja pa ga skupnost uporabnikov podjetja. Ta programska oprema za rezanje je odprtokodna in brezplačna. Združljiv je z večino namiznih 3D tiskalnikov in lahko deluje z večino datotek v najpogostejših 3D formatih, kot so .STL, .OBJ, .X3D, .3MF (kot tudi formati slikovnih datotek, kot so BMP, GIF, JPG in PNG) . Primeren je tako za začetnike kot tudi za profesionalce. Nekatere funkcije vključujejo: prikaz poti orodja, oceno časa tiskanja in porabe materiala. Izkušeni uporabniki lahko uporabljajo vtičnike tretjih oseb.

cura
  • Začetna raven

2. 3DPrinterOS

3DPrinterOS je platforma v oblaku, ki združuje aplikacijo za rezanje, pa tudi druge funkcije, bistvene za 3D-tiskanje, kot je aplikacija za popravilo. Platforma je torej enostaven način za upravljanje datotečnih strojev in uporabnikov v podjetju. V 3DPrinterOS obstajajo tri aplikacije za rezanje: “Cloud Slicer”, “Slicer 2” in namenski “Makerbot Slicer”. Nabor tiskalnikov, ki jih podpira ta platforma, je zelo velik.

3dprinteros
  • Začetna raven

3. IdeaMaker

Programsko opremo za rezanje IdeaMaker je razvil proizvajalec 3D tiskalnikov Raise3D. Razvit je bil posebej za 3D tiskalnike Raise3D in je popolnoma brezplačen. Rezalnik se osredotoča na ponujanje uporabniku prijazne storitve: v samo 4 klikih lahko pripravite svoje datoteke .STL, .OBJ in .3MF za tiskanje. Po drugi strani pa, če želite nekaj naprednejših funkcij, programska oprema omogoča neomejeno prilagajanje. IdeaMaker je zdaj združljiv z večino FDM tiskalnikov na trgu in se lahko uporablja tudi kot platforma za upravljanje 3D tiskalnikov. Na primer, lahko spremljate več profilov tiskanja in brezhibno preklapljate med različnimi nastavitvami tiskanja ter na daljavo upravljate tekoče tiskalno opravilo.

ideamaker
  • Začetna raven

4. KISSlicer

Akronim za “Keep it Simple Slicer” je ta rezalnik hitra aplikacija za več platform, ki lahko postane precej prefinjena, odvisno od različice, ki jo izberete. Obstaja brezplačna različica, primerna za začetnike; na voljo je tudi pro različica, ki jo lahko kupite in omogoča tiskanje z več glavami. Čeprav je enostaven za uporabo, KISSlicer vključuje številne napredne funkcije rezanja za ceno 35 USD (komercialno) ali 25 USD (izobraževalno).

kissslicer
  • Srednja ali strokovna raven

5. Repetier-Host

Repetier-Host je programska oprema za rezanje in nadzor je zelo priljubljena v skupnosti RepRap, je tudi odprtokodna in brezplačna. Repetier-Host je rešitev vse v enem, ki na primer ponuja podporo za več ekstruderjev za do 16 ekstruderjev – lahko hkrati obdeluje različne filamente in barve, tako da si lahko pred tiskanjem vizualizirate rezultat. Repetier-Host že vključuje 4 različne razrezovalnike, Slice3r, Slic3r Prusa Edition, CuraEngine in Skeinforge, vendar lahko vključite kateri koli drug razrezovalnik, kar pomeni, da ta programska oprema deluje za skoraj vse 3D-tiskalnike FDM. Nazadnje, še ena zanimiva lastnost je, da lahko naložite ali podvojite čim več modelov, ki se prilegajo vaši gradbeni plošči, in jih natisnete hkrati.

repetier-host
  • Srednja ali strokovna raven

6. OctoPrint

OctoPrint je popolnoma brezplačen in odprtokoden. To ni le razreznik, ampak tudi spletni vmesnik za vaš 3D-tiskalnik – vse njegove dejavnosti lahko nadzorujete in spremljate iz spletnega brskalnika in ročnih naprav. OctoPrint ima vgrajen rezalnik, ki temelji na zaupanja vrednem CuraEngine, tako da lahko svoje datoteke razrežete neposredno v OctoPrintu.

octoprint
  • Vmesna stopnja

7. Slic3r

Slic3r je brezplačna odprtokodna programska oprema za rezanje. Deluje z datotekami 3D CAD (.STL ali .OBJ) za ustvarjanje kode G za 3D tiskalnik. Nastal je leta 2011 v skupnosti RepRap kot prizadevanje za zagotavljanje rastoče tehnologije 3D tiskanja z odprto in prilagodljivo verigo orodij. V primerjavi z drugimi rezalniki je znan po tem, da dodaja vrhunske funkcije, o katerih razpravlja in preizkuša skupnost. Ena od njegovih dobro znanih funkcij je integracija OctoPrint – datoteke so razrezane na uporabnikovem namizju in jih je mogoče neposredno naložiti v OctoPrint za tiskanje s klikom na gumb.

slic3r
  • Od začetniške do profesionalne ravni

8. AstroPrint

Astroprint je platforma v oblaku, zgrajena na istem konceptu kot 3DPrinterOS in OctoPrint. Platforma vključuje razrezovalnik, omogoča pa tudi spremljanje in nadzor vašega 3D-tiskalnika iz katere koli naprave, ki ima dostop do interneta – uporablja ga več kot 85.000 ljudi v 130+ državah. Sam 3D-rezalnik je zelo preprost, saj imate dva načina. V preprostem načinu je edina stvar, ki jo lahko izberete, material in želeno kakovost pred pošiljanjem v 3D tiskalnik. V naprednem načinu lahko dobite prilagoditve za doseganje boljših rezultatov. Pred kratkim je AstroPrint objavil, da lahko uporabniki izberejo stroj za rezanje Cura kot osnovni rezalnik za vse svoje natise!

astroprint
  • Začetna ali profesionalna raven

9. Simplify3D

Ta programska oprema za rezanje je bila razvita za profesionalne uporabnike. Podpira skoraj vse 3D tiskalnike – Simplify3D je sodeloval s podjetji za 3D tiskanje v več kot 30 državah, da bi podprl več kot 100 profilov 3D tiskalnikov. In če vašega modela ni na seznamu, ga je dokaj enostavno dodati, kar pomeni, da vam ni treba zamenjati programa za rezanje, kadar koli tiskate z novim tiskalnikom. Svoje natise boste lahko vnaprej simulirali z zelo realistično simulacijo pred tiskom, da prepoznate težave. Programska oprema samodejno predlaga, kam je treba dodati podporni material, podpore se enostavno odtrgajo brez posebnih orodij ali naknadne obdelave. Cena licence za največ 2 računalnika je 150 USD.

simplify3d
  • Profesionalna raven

10. IceSL

Ne le preprosta programska oprema za rezanje, IceSL-forge vključuje orodje za 3D modeliranje, ki se izvaja s skriptiranjem z jezikom, ki temelji na Lua. Ista tehnologija omogoča učinkovito rezanje in generiranje navodil za 3D tiskalnik (s kodo G), s čimer se izognete dragemu koraku ustvarjanja mreže. Imate tudi možnost, da prenesete IceSL-slicer, ki se osredotoča izključno na rezanje. Iz istega podjetja je SliceCrafter spletna različica IceSL-slicerja, vendar manj zmogljiva. Imajo vrsto funkcij, ki so podrobno razložene na njihovi spletni strani.

iceSL
  • Profesionalna raven

LEAVE A COMMENT


de_DE